Akademia Szkolnictwa – Branżowa Szkoła I Stopnia w Inowrocławiu zadebiutowała w lokalnej prasie




„Kuchnia AS-a – smaki, które tworzą historię”, projekt kulinarny realizowany przez uczniów i nauczycieli Akademii Szkolnictwa – Branżowej Szkoły I Stopnia w Inowrocławiu, pojawił się w najnowszym numerze miesięcznika Życie Kruszwicy

W publikacji zaprezentowano pierwszy przepis przygotowany w ramach inicjatywy – babkę kawową z dodatkiem likieru kawowego.

Władze szkoły wskazują, że obecność materiału w lokalnym miesięczniku stanowi początek cyklu kulinarnego, który ma być kontynuowany w kolejnych wydaniach. Projekt ma na celu prezentację umiejętności uczniów kierunków gastronomicznych oraz promocję działań edukacyjnych realizowanych w Akademii Szkolnictwa.

Zapowiedziano, że następne przepisy przygotowane przez społeczność szkoły ukażą się w nadchodzących numerach lokalnej prasy.

Share:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz